Teška noć u Beogradu

Portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura izjavila je jutros da je nakon požara u Domu za stare na Mirijevu medicinski zbrinuto šest osoba, od kojih su dve teže povređene.

„U 4.06 dobili smo poziv iz MUP-a da se dogodio požar u staračkom domu u ulici Mihaila Bulgakova 38 u naselju Miijevo. Hitna pomoć uputila je osam ekipa“, rekla je Macura agenciji Beta.

Ona je rekla da su teško povređene dve korisnice doma od oko 70 i 80 godina koje su prevezene u reanimaciju Urgentnog centra. 

Macura je rekla da su zbog udisanja dima u Nacionalni centar za toksikologiju VMA prevezene tri osobe, među kojima i dva vatrogasca.

Kako je rekla, jedna osoba je prevezena u KBC Zvezdara zbog srčanih problema.

Macura je rekla da su ekipe Hitne pomoći dežurala do 5.50.

Prema rečima portparolke Hitne pomoći, noć u Beogradu bila je teška.

„U Radničkoj ulici oko 20.54 povređena su dva pešaka. Žena od 32 godine i devojčica od četiri godine“, navela je Macura.

Ona je rekla da su četiri ekipe Hitne pomoći upućene kod hotela Radmilovac prema Grockoj zbog sumnje da je u udesu povređeno pet osoba. Macura je rekla da je ekipa iz Beograda prevezla u Urgentni centar muškarca sa povredama glave i sa otvorenim prelomom leve potkolenice.

Ona je rekla i da je jedna lekarska ekipa upućena u Rakovicu jer je prijavljeno da je čoveka napao pas.

Macura je navela da su se od hroničnih bolesnika za pomoć najviše javljali srčani bolesnici.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar