Tiodorović: „Ako vakcinišemo osamdeset odsto, maske skidamo na proleće“

BEOGRAD – Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović ocenio je danas da ukoliko vakcinišemo 80 odsto ljudi, da ćemo maske skinuti na proleće.

Član Kriznog štaba Tiodorović poručuje u intervjuu za današnji „Blic“ da je u epidemiji jedino rešenje vakcina, te da ukoliko želimo da povratimo svoj život, moramo da budemo odgovorni i da kažemo „ne“ antivakserima, ali i politikantstvu koje je uzelo maha.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Dok se cela populacija ne prokuzi, tj. ne postane otporna na virus, kao sto je to slucaj sa gripom… nece biti bolje. Vakcine pomazu, donekle, samo da bolnicka slika bude blaza – i to je upitno koliko. Vakcinisani i te kako prenose virus – tako da propusnice nemaju veze sa mozgom -> osim kao metod diskriminacije prema svima koji ne zele da se vakcinisu – jer smatraju da su u godinama i fizickom stanju u kome mogu da savladaju virus bez vakcinianja. I da, stopa smrtnosti je manja od 1% – dakle, covid nije ebola. To sto bolnice nemaju kapaciteta, nije zbog korone, vec zbog urusavanja zdravstvene zastite poslednjih 30 godina. Lepse je premijerki renovirati vilu, kupovati politicarima audije, praviti 200 novih agencija za uposljavanje po partijskom kljucu i ispumpavati dravne pare na uzaludne projekte preko firmi koje su u semi sa politicarima – nego graditi bolnice i platiti lekare koliko treba. Sad je ta nesposobnost, lopovluk, korupcija i nepotizam stigla na naplatu – i za to ne krivite „antivaksere“.