Tito namerno nikada u životu nije posetio jedan srpski grad, evo i koji

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, danas se komotno može reći da je bojkotovao jedan srpski grad a radi se o Čačku.

Tito je tokom svoje vladavine sedam puta prolazio kroz Čačak ali nikada u životu nije stao i makar pogledao centar grada, o navraćanju u njega da i ne govorimo.

Zašto je Čačak bio problematičan za Tita?

Istoričari tvrde da je predsednik Jugoslavije izbegavao Čačak jer je on po njemu bio središte četničke ideologije i ravnogorskog pokreta, samim tim nije se uklapao u njegovo viđenje „bratstva i jedinstva“ svih naroda i narodnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ČačakJosip Broz Tito
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Branislav

    ma nek se Tile vrati pa nema veze ide li u cacak. a i nije neki grad

  • Draza

    Mozete mu sada duvati u …. !!! Dok je bio ziv niste smeli ni da pr’nete !! Dobro , vecina vas pametnjakovica onda nije bila ni rodjena -pa lupetate …. 🙂 Jedno zapamtite -NIKADA VISE NECEMO TAKO DOBRO ZIVETI kao za vreme SFRJ !!! Pitajte roditelje … :))

  • Viktor Rotmiler

    Mi se danas zgrazavamo,na postupke Turskog Predsednika Erdogana,koji kako se smatra,hoce da promenom Ustava te zemlje,sebi obezbedi vrlo dugu vladavinu Turskom,na tronu Predsednika.a koliko smo svi mi,mogu reci,LICEMERI.Pa nas Predsednik Broz,sebe je proglasio DOZIVOTNIM predsednikom Jugoslavije.Ustav je promenjen u Parlamentu.Vladao je 35 godina,dok ga samo smrt,nije „skinula“ sa te funkcije.I pitam i Vas,i sve nas:Ko smo mi,da kritikujemo druge (sada Turke), kada su nasi Ocevi i Majke,ziveli u JEDINOJ evropskoj zemlji,gde je Predsednik Republike, imao dozivotni mandat,da vlada,i to…diktatorski !!!

  • Blajbi

    Nikad nije prosao kroz centar Cacka. To je krunski dokaz da je bio ustasa.

  • D.S.Savić

    Netačno ! Tito je više puta boravio u Čačku.Dva puta su me ,kao učenika vodili da ga dočekamo-mislim 1972.,bio sam osnovac i 1974. kao gimnazijalac.Svraćao u restoran “Proleće“, imaju fotografije.Za prvu posetu ne znam, ali druga je bila u prolazu za Ivanjicu, gde je puštena u rad satelitska stanica “Jugoslavija“ .

  • Radoslav Radović

    Čačak je prava Srbija, koju on nije volio ni nacrtanu.Nije on posjetio ni Čačak, a nije posjetio ni najveći i najskuplji Srpski grad koji je zahvaljujući Hrvatima ispod zemlje-Jasenovac.Svejedno Srpske komuniste i danas bole,ne rane iz Jasenovca,već dlanovi od tapšanja voljenom drugu,koji je uz svesrnu njihovu pomoć likvidirao na stotine hiljada Srba.