Totalni preokret: Šta su prištinski mediji videli na „granici“

Prištinski mediji demantovali su sami sebe samo nekoliko sati nakon što su objavili da su na prelazu Jarinje viđeni naoružani srpski vojnici.

„Redovna vojska Srbije i Žandarmerija raspoređene su juče ujutru u blizini graničnog prelaza Jarinje sa Kosovom u severnom delu zemlje“, objavila je ranije danas prištinska „Gazeta ekspres“.

„Kosova pres“ je izvestila da se nekoliko naoružanih vojnika nalazi na „granici“ Kosovo-Srbija, ali se ispostavilo da to nije istina, naveo je taj medij, pozivajući se na portal „Gazeta metro“.

„Metro“ je objavio, pozivajući se na svoja saznanja u visokim krugovima kosovske policije na Severu, da je sve u vezi sa pripadnicima Vojske Srbije na administrativnoj liniji „izmišljotina i pogrešna informacija“, te da na Jarinju nema nijednog srpskog vojnika.

O navodnom prisustvu pripadnika Vojske Srbije na prelazu Jarinje nije se oglasila kosovska policija, a ni predstavnici privremenih kosovskih institucija. U svom demantiju „Gazeta ekspres“ prenosi da „srpski vojnici na Jarinju nisu viđeni od proglašenja kosovske nezavisnosti“.

Navodi, međutim, da su se navodno na drugim prelazima, kao što je Bela Zemlja, mogli videti srpski vojnici koji su bili na „neutralnoj tački granice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

granicaKosovo
Komentari (0)
Dodaj komentar