„Tražićemo naplatu putarine i na magistralnim putevima“

V.D direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će od Vlade Srbije tražiti da odobri uvođenje naplate putarine i na magistralnim putevima u Srbiji.

Drobnjak za Prvu TV navodi da je reč o putevima Prvog B reda i da bi se naplata putarine odnosila na vozila teža od 7,5 tona.

„Kamioni izbegavaju naplatu putarine na auto-putevima, onda neka plaćaju na magistralnim putevima, to je važno i zbog bezbednosti saobraćaja“, naveo je on.

Istovremeno, kako je kazao, Putevi Srbije će od vlade tražiti povećanje cena putarine za samo 10 odsto.

Na pitanje zašto kaže samo, Drobnjak je odgovorio da je u Srbiji najpoštenije plaćanje putarine. „Koliko pređete kilometara toliko platite“, kazao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

magistralni putputarina
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Stojadin

    Ko vozi gde nije dozvoljeno: Vozacu oduzeta kategorija na 1 god + novcana kazna i kamion oduzet. Ako je vozio za nekog zatvaranje preduzeca na 1 god. + novcana kazna vlasniku. „Teskasi“ mogu magistralnim putem najkracim putem od i do sedista vlasnika ili utovar – istovar uz placenu dozvolu na kojoj je navedena trasa kretanja. Osim ako su na istoj radovi pa je trasa zatvorena. To bi sve proslo da je ovo normalna drzava i da nema mita i korupcije.

  • Saša Marić

    Kamioni izbegavaju naplatu putarine na auto-putevima, onda neka plaćaju na magistralnim putevima, to je važno i zbog bezbednosti saobraćaja“ Nemam ništa protiv da se oštećenje druma koje izazovu teški šleperi naplati njima.

  • bambi

    Dajle neces moci, dalje neces moci, ha ha ha hoooo, decoooooo, decoooooo!!

  • DrDa

    A da placamo i vazduh dok smo na autoputu i magistralnim putevima!

    • pam-tim

      Sto da ne kad nam vec tako dobro ide da mi je prosto sramota…