Tri dana izazova – peške i biciklom do posla

BEOGRAD – Ovogodišnji izazov „Samo ne autom 2018“, održaće se četvrti put u okviru Evropske nedelje mobilnosti, a prvi put takmičenje će trajati tri radna dana.

Učešće je do sada prijavilo više od 25 kompanija i preko 400 učesnika i učesnica.

„Ideja je da ovom akcijom promovišemo održivu mobilnost i skrenemo pažnju na sve veće saobraćajne gužve, zagađenje, globalno zagrevanje i zdravstvene probleme koje donosi transport motornim vozilima“, izjavio je Vladimir Ćurčić iz „Bajsologije“.

Kompanije mogu prijaviti timove sa minimum tri učesnika, a učešće u trodnevnom takmičenju je besplatno.

Takmičari će preko besplatne aplikacije sakupljati poene tako što će na putu od kuće do posla i u povratku voziti bicikl ili ići peške, a kompanije i pojedince sa najviše pređenih kilometara, kao i kompanije sa najvećim brojem prijavljenih takmičara, očekuju nagrade.

U sredu 19. septembra i u petak 21. septebra učesnike i učesnice izazova u Beogradu na skretanju sa Brankovog mosta ka Zemunu očekuje i Biciklistički doručak koji će trajati od 7 do 10 časova.

Izazov „Samo ne autom“ organizuju „Bajsologija“ i „Ulice za bicikliste“, uz podršku partnera – Fondacije Hajnrih Bel, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ambasade Danske u Srbiji i sponzora Apatinske pivare, a cilj je da se promoviše korišćenje alternativnih prevoznih sredstava u svakodnevnom putovanju do posla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar