Tri najupadljivije mane Beograda na vodi – samo? (video)

– Juče je bio lep dan te prošetah promenadom.

Zaista mi je zasmetalo:

1. Tramvaj koji prelazi tramvajski (gvozdeni) most, čuje se nenormalno jako, zaista smeta.

2. Pojedini biciklisti „teraju“ svoje baciklove iz sve snage, malo je falilo par puta da me zgaze.

Ovo su dve „ispravljive“ mane, ali ima jedna koju ćemo morati prihvatiti kao „normalnu“.

3. Poslepodnevno sunce sija sa Novobeogradske strane, udara u glatku površinu Save i odbija se u oči svakoga onog ko bi seo na obalu i odmorio gledajući u reku. Odmor nastupa tek kad se okreneš od reke… (Knjaz Miloš)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Beograd na vodi
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Prvoslav ćirilica

    Koje su ovo gluposti oko sunca, reke i odsjaja! Kakvi su ljudi koji ove gluposti turaju u novine!

  • Holandez

    I celom svetu se prave stanovi i zgrade pored reka ili jezera i to je ekluzivna lokacija ! Beograd na vodi ? SMESO IME ? Niti je kej ili obala reke uredjena ? Koje ruglo ? Nenormalno ruzno za videti . Zivim u Roterdamu i ovakvi stanovi su veoma trazeni . beograd na vodi ……..smeh dosuza….

  • ANDREJ

    Te zgrade,koje su „krstili“ kao „Beograd na vodi“,ustvari su arhitektonsko ruzno cudoviste.To sto je savska obala oslobodjena onog „groblja“ zardjajih brodova,to je sasvim u redu.Takodje,dobro je,sto su porusene one bespravno podignute barake i odneto tone smeca,koje je tu „egzistiralo“,desetine godina.Ali,na tom prostoru je trebalo samo izgraditi lepo setaliste,sa nekoliko malih Caffea,i naravno drvoredom sa puno cveca.Ovako,sa tim betonskim kulama nakazama,Beograd je naruzen i narusen je njegov duh.Neke nove b!uduce generacije,cudicese,kako smo mi,sadasnje generacije,bili bez ukusa,liseni da uocimo prave vrednosti i pravu lepotu.

    • Čika Pera

      Neće, neće, baš zato što barake i zarđali brodovi baš i nisu duh Beograda koji pominje Andrej. Naprotiv, buduće generacije će biti prilično ravnodušne jer će grad imati brojne ovakve komplekse, a samo je prvi nazvan pompezno – Beograd na vodi. I Ajfelov toranj, podignut za svetsku izložbu, podelio je tadašnju javnost. Deo je bio oduševljen, dok je drugi zahtevao da se monstrum demontira jer uništava duh grada Pariza. Rezultat je svima poznat.

  • Prvoslav ćirilica

    Šta se više ima kasti: ovoj osobi smeta i popodnevno sunce i kako Sava teče: