Tri vatrogasna vozila Sektoru za vanredne situacije MUP-a

BEOGRAD – Vatrogasci iz Južnog Velsa, udruženi u organizaciju „Blazing to Serbia“, donirali su Sektoru za vanredne situacije srpskog MUP-a tri vatrogasna vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu.

Primopredaji vozila danas je prisustvovao potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je istakao da su nova tri kamiona samo deo od 26 vozila, koje je prethodnih godina donirala ta organizacija i na tome zahvalio ljudima iz Južnog Velsa.

Istakao je da će MUP pokušati da „pošalje u penziju“ najstarije kamione koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama više od 30 godina, zahvaljujući doniranim vozilima i uz navalne kamione i opremu koje je već nabavilo i koje planira da kupi ove i naredne godine.

Prema njegovim rečima, ova donacija je simbol višegodišnjeg prijateljstva, a MUP i srpski vatrogasci osećaju iskrenu zahvalnost prema organizaciji „Blazing to Serbia“, koja se, kaže, trudi da pomogne u opremanju jedinica koje spasavaju živote u Srbiji.

„Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično tri lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljenosti koja će u narednim godinama služiti našim vatrogascima za spasavanje života“, rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Osnivač organizacije „Blazing to Serbia“ i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan istakao je da je tokom desetogodišnje saradnje ostvarena jaka veza između vatrogasaca Srbije i Velsa i stvorena neraskidiva prijateljstva.

Logan je ukazao da je ta organizacija, od osnivanja do danas donirala 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme i dodao da je ta saradnja primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif naveo je da je donacija simbol dugogodišnje saradnje i prijateljstva između Srbije i Velsa, posebno u oblasti bezbednosti.

„Veoma sam zadovoljan da posle 10 godina organizacija ‘Blazing to Serbia’, ima još jednu priliku da doprinese saradnji. Zahvaljujem se ministru Stefanoviću i MUP-u na uspešnoj saradnji u mnogim oblastima“, rekao je Kif.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar