Tri zlata za srpske matematičare u Velikoj Britaniji, među deset najboljih na svetu

Na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola koja se održava u britanskom gradu Bat tim Srbije sačinjen od šest učenika Matematičke gimnazije u Beogradu postigao je izvanredan uspeh osvojivši tri zlatne medalje.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Ivančić, učenica trećeg reazreda  i učenici četvrtog razreda Matematičke gimnazije Pavle Martinović i Aleksa Milojević.

Miloš Milićev, učenik drugog razreda osvojio je srebrnu medalju dok su Jovan Toromanović i Bladimir Viktor Mirjanić osvojili bronzane medalje, prenosi RTS.

Lideri srpskog tima su Marko Radovanović i Bojan Bašić.

Na ovom najprestižnijem međunarodnom takmičenju učestvovalo je preko 100 zemalja. Takmičenje je individualno, ali ako se posmatra ekipni uspeh, srpski tim je zauzeo deveto mesto, saopšteno je iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

matematičaritakmičenje iz matematike
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    SREĆA ZA SRBIJU , MUDRA , DOBRA, VREDNA, POŠTENA, DUHOVITA I DUHOVNA DECA ! HVALA BOGU! ### Na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola koja se održava u britanskom gradu Bat tim Srbije sačinjen od šest učenika Matematičke gimnazije u Beogradu : ZLATNE MEDALJE — >1. Jelena Ivančić, učenica trećeg reazreda, 2. Pavle Martinović i 3. Aleksa Milojević,i učenici četvrtog razreda ; SREBRNA MEDALJA : 4.Miloš Milićev, učenik drugog razreda ; BRONZANA MEDALJA : 5. Jovan Toromanović i 6. Vladimir Viktor Mirjanić učenici drugog razreda ! Koja je razlika između Hercegovanca i Lesija? Lesi se uvek vraća kući, a Hercegovanac kada dođe u Beograd – nikad više

  • jedna

    U sta se kladite da ovo ni slucajno nece izaci ni na jednoj naslovnoj strani nasih novina?!