Trifunović: Krivična prijava protiv mene postoji samo u tabloidu

Predsednik Upravnog odbora fondacije “Podrži život“ Sergej Trifunović rekao je za N1 da krivična prijava protiv njega postoji samo u tabloidu i nigde više.

Prethodno se pojavila informacija da je protiv njega prijavu pokrenuo „Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost“ iz Trstenika.

„Prijavu protiv mene podneo je tabloid, najviša instanca ove zemlje, vrhovni sud…Ministar koji nije hteo da dođe danas ovde, Lončar, je u parlamentu shodno situaciji i političkoj ozbiljnosti koju svaki ministar mora da ima, izneo neke svoje optužbe na osnovu pisanja tabloida“, kazao je Trifunović u Novom danu.

Prema rečima Trifunovića, iza „Transparentnosti“ koja je, kako tvrde, podnela krivičnu prijavu, stoji „izvesni Mario Spasić“.

„Koji je do pre tri dana bio član SNS-a…On je podneo krivičnu prijavu, opet u tabloidu. Razgovarao sam sa svojim advokatom, on mi je rekao da krivična prijava ne postoji. Ne verujem da će ona uopšte doći, tužilac mora da podnese prijavu, pa da se istraži da li ima osnova, pa da se saslušaju podnosioci. Mario se, mislim, neće mrdati“, rekao je Trifunović.

Hajka koja se povela u tabloidima, kako kaže, uvek služi da se skrene pažnja s nečeg drugog.

„Kao dimna zavesa…Tabloidi postoje da bi skrenuli pažnju s nekog događaja, to je u ovom slučaju poseta Gazivodama i oni perači prozora“, rekao je on i dodao da je za četiri i po godine postojanja, fond „opslužio oko osamdesetoro dece i spasio šest dečjih života“.

„Pritom je vrlo često prihvatao slučajeve koje fond koji vodi Zlatibor Lončar odbijao“, dodao je Trifunović.

Kako je rekao, Fond „Podrži život“ poslao je na lečenje jedno od šestoro dece koje je državni fond odbio.

„Maloj Mili Radunović, koja je imala bolest ‘moja moja’, u odbijenici tog fonda pisalo je ‘bolest vašeg deteta nije dovoljno retka’. Je l’ vi kapirate to?“, upitao je Trifunović.

A onda se desi da povodom slučaja Dušana Todorovića, koji je hitno trebalo da ode na lečenje u Barselonu, država uplati novac na račun fondacije „Podrži život“.

„Znači, država je prebacila pare nekom fondu i to na keca, sve u 15 sati se sve desilo. Kako je moguće da je pare dala nekom koga je sedam dana kasnije počela da naziva narkomanom, ološom, kockarom… Pa dobro, što to niste proverili“, kazao je Trifunović.

On je naglasio da fond nikada nije bio ni pod kakvom istragom i dodao da već „četiri i po godine zove državne organe da dođu i provere rad fondacije“, ali da niko nikada nije došao.

„Osim što je finansijska policija sada ispitivala investicioni fond o nama o nama. Juče je inspekcija pitala u Ilirici da li je neko dete umrlo zato što smo ga mi odbili? Zamislite to…To je eto nadležnost finansijske policije“, kazao je Trifunović.

O tome što je fondacija uplaćivala novac u investicioni fond, Trifunović kaže da je to „potpuno legalna stvar“.

„To je vrlo legalna stvar, sve je po zakonima o fondacijama. Dozvoljeno je da fondacija može da se time bavi…Uzeli smo najmanji rizik. Mi smo dali 15,5 miliona, napravili smo skoro 500.000 dinara i ostalo je još 5,5 miliona dinara, koji se još nalaze u fondu i koje možemo da povučemo odmah, za 24 sata…a kamate stižu na taj iznos“, rekao je Trifunović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tuzbasergej trifunović
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Miša

    Sergej je veliki covek i dobrotvor,a vlast sto ga optuzuje za svasta,samo mogu da mu pljunu pod prozor i to ako im dozvoli.A onaj Loncar je obicna buzga i bitanga.Sergeje samo napred imas veliku podrsku od naroda.Hvala ti za sve sto si ucinio i sto cinis.