Trivan: RTB Bor kao paradigma srpske borbe za zaštitu životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetio je danas Rudarsko topioničarski basen Bor, gde je pohvalio mere koje su preduzete kako Bor više ne bi bio crna ekološka tačka Srbije.

Kako je saopštilo ministarstvo, Trivan se uverio u poslovnu politiku i opredeljenost jedinog proizvodjača bakra i plemenitih metala u Srbiji da preduzima mere i sanira posledice zagadjenja.

Zahvaljujući tim merama, Bor je od grada u kojem su 2006. godine izmerene najviše koncentracije sumpor-dioksida u Evropi, deset godina kasnije postao grad sa vazduhom prve kategorije, zbog čega je Evropska agencija za zaštitu životne sredine proglasila 2016. godine Bor ekološkom zvezdom poboljšanja stanja kvaliteta vazduha u Srbiji.

„Odajem vam priznanje za poboljšanje kvaliteta vazduha u Boru. Najvažnija je ekologija, jer bez puteva možete, ali koliko možete bez kiseonika? Napravili ste podvig 2016. godine kada ste drastično poboljšali kvalitet vazduha“, rekao je Trivan.

Trivan je ocenio da nema napredovanja Srbije bez razvoja Bora, ali ni napredovanja Bora bez razvoja Srbije i dodao da Ministarstvo zaštite životne sredine ovom privrednom gigantu stoji na raspolaganju u vezi svih ekoloških pitanja, od prečišćavanja otpadnih voda do remedijacije zemljišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar