Tuča srpskih policajaca u Kosovskoj Mitrovici, jedan teško povređen

Jedan pripadnik kosovske policije srpske nacionalnosti teško je povređen u tuči koja se dogodila u ranim jutarnjim časovima na severu Kosovske Mitrovice, izjavio je za Tanjug zamenik komandanta Kosovske policije u Severoj Mitrovici Besim Hoti.

Prema njegovim rečima, do tuče je došlo oko 03:30 u ulici Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je drugi pripadnik kosovske policije, takođe Srbin, Z.P. naneo teške telesne povrede službenom licu P.B.

„U pitanju je krivično delo napad na službno lice i nanošenje teških telesnih povreda. Slučaj je okarakterisan kao teška telesna povreda zato što je službenom licu polomljen nos, što su pokazali nalazi doktora medicine u Mitrovici“, rekao je Hoti.

On je naveo da policajci jesu pripadnici kosovske policije, ali da oni nisu u sastavu direkcije policije Mitrovica Sever, već rade u drugom regionu, kao i da su tokom incidenta bili u civilu.

„Mi smo preduzeli sve istražne mere, dužni smo kad god su u pitanju pripadnici kosovske policije, umešani u bilo kakvo krivično delo, da u istragu uključimo i Inspektorat kosovske policije kao nezavisan organ, tako da su i oni u toj proceduri zajedno sa istražnom policijom na ovom slučaju“, rekao je Hoti i dodao da je Državni tužilac obavešten o ovom slučaju.

Kako je naveo, sve dalje procedure i odluke o pripadniku kosovske policije koji je osumnjičen u ovom slučaju, zavisiće od daljeg istražnog rada Inspektorata kosovske policije u saradnji sa tužiocem nadležnim za ovaj slučaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

policajcituča
Komentari (0)
Dodaj komentar