U 2018. u porodičnom nasilju ubijene 33 žene, 9 bile starije

SREMSKA MITROVICA – U porodičnom nasilju u 2018. godini ubijene su 33 žene od kojih su njih devet bile starije, rečeno je danas u Sremskoj Mitrovici povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama na kom je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla da je vlada posvećena borbi protiv nasilja nad starijima.

Događaj je organizovan pod sloganom „Nasilje NE – međugeneracijska solidarnost DA!“, a Paunović je navela da zaštita starijih osoba od nasilja i adekvatno kažnjavanje nasilnika predstavljaju imperativ društvene odgovornosti svake države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Da li mozda Suzana Paunovic ima podatak koliko je zena izvrsilo abortus u 2018. godini tj. koliko beba imamo manje? Da li je mozda Suzana Paunovic napravila analizu koliko od tih tridesetak zena nisu dozvoljavali ocevima da ne da dotaknu svoje dete nego li ni da vide jer to bila volja majki? Da li mozda Suzana Paunovic sa ovim brojkama malo manipulise s obzirom da je primera radi u saobracajnim nesrecama u 2018. godini poginulo deset puta vise zena? Da li gospdja Suzana Paunovic istice podatak nadleznog ministartstva da preko 100.000 beba i male dece ne mogu da vide svoje oceve zbog bahatog ponasanja majki koje zloupotrebaljavaju Zakon o porodicnom pravu s obzirom da Centri za socijalni rad u 99% slucajeva dodeljuju decu majkama, sto je samo po sebi najgori oblik diskriminaciji koji se ni u Juznoafrickoj republici ne moze vise sresti? Da li mozda Suzana Paunovic raspolaze podacima da ocevi u borbi za starateljstvom u sudovima, Centrima pisu po 100 podnesaka i da ni na jedno ne dobijaju odgovor i da ukoliko se pise ministarstvu, oni cekaju da se sve zavrsi u sudu pa tek onda vam posalju, kad su sigurni da je dete dodeljeno majkama koje decu i bebe koriste da bi dolazile do alimentacionih para, odgovor koji predstavlja ponizavanje coveka, oca, druga, prijatelja. Da li mozda Suzana Paunovic vodi racuna da majke kad vec dobiju starateljstvo uopste svoju decu ni ne cuvaju, vec brze bolje u vrtic, skolu ili deda i baba, otac ni slucajno ne sme da pridje svom detetu, dok mamice sede od ujutru do uvece u kaficima sa mnogobrojnim intimnim prijateljima i setaju kerove sa ajfonima u rucici, zombijevski istetovirane sa cigarom u rucici i redovno u akoholisanom stanju. E jadna vam majka. Upropasti ste Srbiju. 30.000 srba svake godine majnje. Nasilja nikada nije bilo vise. Zalosno, bedno i jadno. Zaposlenima u Centrima za socijalni rad treba skinuti kapu jer se bas trude da udovolje mamicama sve prohteve unistavajuci zivote male dece. Srbijo, sram da te bude.