U cilju ozelenjavanja Beograda 100 sadnica od kompanije GTC

BEOGRAD – Povodom otvaranja novog poslovnog kompleksa GTC X, a sa ciljem ozelenjavanja Beograda, kompanija GTC donirala je Gradu 100 sadnica mladog drveća koje će biti posađene na levoj obali Save.

Prvu takvu sadnicu simbolično su danas posadili direktor kompanije GTC Ziv Gigi i zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović.

Gigi je istakao značaj održive gradnje kojoj je GTC posvećena i važnost učešća svakog pojedinca u našoj zajednici za zdraviju životnu sredinu.

„Kao kompanija koja se bavi izgradnjom savremenog poslovnog prostora, želimo da obezbedimo najbolje moguće uslove za rad, zasnovane na principima dobrobiti i održivosti“, rekao je on.

Podsetio je koliko je važno voditi računa o kvalitetu vazduha koji udišemo, kroz unapređenje prirodnog okruženja i menjanje svakodnevnih životnih navika.

„Ako mi, kao investitori u gradnji primenjujemo najsavremenije standarde zelene gradnje i uspemo da podstaknemo naše klijente i zakupce da učine to isto u svojim prostorima, samo naše zajedničke akcije mogu doneti pozitivnu promenu. Veoma sam ponosan što GTC kontinuirano primenjuje sve više standarde održivosti, koji su i ključni stubovi naše strategije“, dodao je Gigi.

Vidović je zahvalila rukovodstvu kompanije na ovom, kako je rekla, značajnom doprinosu.

„Ovo je primer kako zajedno doprinosimo unapređenju našeg grada, zaštiti životne sredine i kako treba sve kompanije, ali i svaki pojedinac da se odnosi prema lokalnoj zajednici“, rekla je Vidović.

Istakla je da je Grad Beograd u prethodnim godinama dosta uradio na pošumljavanju i ozelenjavanju Beograda i navela da je jedna trećina prestonice pokrivena šumom i zelenim površinama.

„Kao odgovorno rukovodstvo, smatramo da još veći deo Beograda mora biti pokriven zelenim površinama i strategija za razvoj grada govori o tome da do 2030. godine očekujemo da Beograd samo šumama, bez javnih zelenih površina, bude pokriven u procentu od 22 odsto što će sa sveukupnim zelenim površsinama činiti mnogo veći procenat pokrivenosti i pošumljenosti našeg glavnog grada“, rekla je Vidović.

Istakla je da je prioritet gradske vlasti briga o životnoj sredini i da će uvek prihvatiti svaku kompaniju koja želi da doprinese unapređenju Beograda.

Događaju je prisustvovala gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i predstavnici JKP „Zelenilo Beograd“ koji su partneri u ovom značajnom poduhvatu u interesu svih građana.

GTC Grupa jedan je od vodećih investitora u oblasti komercijalnih nekretnina u centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi, koja je u našoj zemlji u prethodnih 20 godina realizovala brojne projekte, među kojima su poslednji GTC Fortyone i GTC Green Heart u poslovnom segmentu i tržni centar Ada Mall u segmentu maloprodaje.

Kompanija 17. novembra otvara svoj najnoviji poslovni objekat i privodi kraju još jednu značajnu investiciju u Beogradu – projekat GTC X koji na tržište donosi 17.000 kvadratnih metara prvoklasnog poslovnog prostora u bloku 41 na Novom Beogradu u Bulevaru Milutina Milankovića.

Reč je objektu projektovanom i izgrađenom u skladu sa zelenim standardima LEED Gold sertifikata, koji garantuje maksimalnu energetsku efikasnost i najsavremeniju tehnologiju.

Iz kompanije GTC poručuju da akcijom ozelenjavanja jednog od najlepših delova beogradskog priobalja, žele da podsete i inspirišu zajednicu o važnosti brige o životnoj sredini jer se samo zajedničkom akcijom svih mogu postići željene promene i zdravije okruženje u kome živimo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar