U Ćupriji 74. ulična trka jedna od najstarijih u Evropi

ĆUPRIJA – U Ćupriji će se večeras, 74.put, održati ulična trka „Memorijal Aleksandar Petrović“, jedna od najstarijih u Evropi, na kojoj će učestovati, trenutno najznačajnija imena srpske atletike, izjavio je Tanjugu, direktor trke Dragan Zdravković.

Nastup su prijavili svi koji trenutno nešto znače u atletici Srbije ali i najbolji iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, dodao je Zdravković.

U glavnoj trci seniora na 3.000 metara za muškarce i 2.400 metara za žene, učestovaće 20 trkača.

U gradu atletike, iz koga su ponikli, proneli ime Srbije i Jugoslavije, na svetskim takmičenjima Vera Nikolić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković, trener Aleksandar Petrović…večeras će trčati nekoliko stotina atletičara iz 15 gradova Srbije, u svim katergrijama, a Novi Pazar, za glavne trke, prijavio je deset atletičara, istakao je Zdravković.

Trku će u 17 sati otvoriti predsednik opštine Ninoslav Erić, a prisustovaće i najviši funkcioneri Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović, Dane Korica, Uroš Stojilković…

Prvi atletski klub u Ćupriji, zapisali su sportski hroničari, osnovali su radnici i stručnjaci Češke, 1911. godine, kada su gradili Fabriku šećera u ovom gradu.

Krupnim slovima u anale svetske atletike upisana su imana Vere Nikolivć, Dušana Košutića, Vladana Đorđevića, Mirke Petrović, Ljiljane Šušnjar, Snežane Pajkić, Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića…, koje je dala Ćuprija, kao i vrhunskog stručnjaka kraljice sportova prof. Aleksandra Petrovića.

Nekoliko ovih asova, među kojima i Vera Nikolić i Snežana Pajkić, kao i njihove kolege iz tog vremena, asovi atletike SFRJ, iz Slovenije i Hrvatske, pratiće večerašnju trku, rekli su Tanjugu organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar