U “Decijim danima” ima mesta za svu decu koja su konkurisala

BEOGRAD – Objavljene su preliminarne rang-liste dece koja su upisana u vrtiće, a roditelji, čija deca nisu na spisku ili su nezadovoljni, mogu do 15. juna podneti žalbu upisnoj komisiji, a žalba će biti razmotrena do 24. juna.

Ove godine Predškolska ustanova “Dečiji dani” uspela je da obezbedi kapacitet za svu decu koja su konkurisala.

„Ove godine na konkursu za upis u narednu školsku godinu, tj. radnu godinu ukupno je pristiglo 438 zahteva i mi smo ove godine uspeli da obezbedimo kapacitet za svu decu koja su konkurisala“, rekla je Tanjugu Sanja Lazović, direktorka Predškolske ustanove “Dečiji dani”.

„Preliminarne liste su objavljene juče u svim našim objektima, kao i na sajtu Gradske opštine Stari grad. U toku je veliko interesovanje roditelja, javljaju se i raspituju kako da se obavi upis, a svi oni koji nisu zadovoljni našim odlukama podnose žalbe upisnoj komisiji”, rekla je Lazović.

Kako je navela, žalba se podnosi pismenim putem, ovde direktno našoj upravi, takođe može i e-mailom.

„Najčešći razlozi su blizina stanovanja, iako se naše ustanove nalaze par kilometara od Zoološkog vrta do Terazija. Ipak roditeljima mnogo znači kada u jutarnjim gužvama vrtić bude mnogo bliže mestu stanovanja i to su razlozi za žalbe”, rekla je Lazović.

Prema njenim rečima, Predškolska ustanova “Dečiji dani” u svom sastavu ima 11 vrtića, koji imaju kapacitet od 2.200 mesta.

“Mi smo izgradili jedan poseban program koji se zove “Pre prvog koraka” gde mi na posebnim roditeljskim sastancima koji se održavaju u junu, već napravimo teren za dobru buduću adaptaciju sve dečice, tako da roditelji jaslenih grupa – bebica biće pozivani na sastanak gde će upoznati sve sestre vaspitače i gde će im biti objašnjeno kako da naviku dečice prilagode nekom tempu vrtićkog dana i da taj polazak u septembru prođe što bezbolnije”, rekla je Lazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar