U Gerontološkom centru oko 40 zaraženih,većinom bez simptoma

BEOGRAD – U Gerontološkom centru Beograd, od ukupno 1.200 korisnika te ustanove, virusom korona zaraženo je njih oko 30, kaže v.d.direktora te ustanove Srđan Dimitrijević i dodaje da su inficirani sa blagim simptomima ili asimptomatski slučajevi.

Dimitrijević je za Tanjug rekao da su zaraženi korisnici izolovani u odvojeni blok i da se njihovo stanje redovno prati.

„Ili nemaju nikakve simptome ili su na dobrom putu da se izleče, tako da očekujemo da će se u narednih sedam dana vratiti u svoje smeštaje“, rekao je Dimitrijević.

Dodao je da je među zaposlenima 13 zaraženih koji su, kaže, bez simptoma infekcije i u kućnoj izolaciji.

Dimitrijević je kazao da se Gerontološki centar uspešno bori sa epidemijom kovida-19, zahvaljujući pomoći države, što, kako je naveo, potvrđuje i to što skoro devet meseci virus nije ušao u tu ustanovu.

„Ovo dugo traje, a mi skoro devet meseci nismo imali nijedan pozitivan slučaj, tek nedavno smo registrovali prve zaražene“, rekao je Dimitrijević.

Dodao je da se u sva četiri doma u okviru Gerontološkog centra maksimalno sprovode epidemiološke mere, u skladu sa preporukama struke i resornog ministarstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar