U Kruševcu sindikati organizuju uranak, vatromet i kontraprotest

Kruševački Samostalni sindikat nastaviće tradiciju proslave Medjunarodnog praznika rada 1. maja programom u centru grada i urankom na Bagdali, dok je za sutra planiran odlazak sindikalaca u Beograd na protest.

Sindikat Sloga za sutra je najavio protestno okupljanje u Kruševcu, simbolično u minut do 12.00, kao podršku aktivistima iz kruševačkog Trajala, koji su nedavno odlukom menadžmenta proglašeni tehološkim viškom, ali i svim do sada otpuštenim radnicima, žrtvama tranzicije.

Taj sindikat naveo je da je protest u Kruševcu organizovan „da bi se sprečio bilo kakav mogući sukob nezadovoljnog članstva i simpatizera koji su poslednjih dana u velikom broju zahtevali od organizovanje kontra-protesta skupu na Trgu Nikole Pašića koji organizuju Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“.

Sloga te sindikate vidi kao „dugogodišnje amortizere radničkog nezadovoljstva i prikrivene saradnike svih vlasti do sada“.

Program 1. maja, Praznika rada, koji u Kruševcu svake godine u susret tom danu organizuje Samostalni sindikat počinje danas popodne, manifestacijom za decu pod nazivom „Kredom po asfaltu“.

Večernji program u centru grada počinje u 20.30 časova kada će nastupiti lokalni izvodjači. U 22.00 sata je zakazan vatromet, a za 1. maj planiran je uranak na Bagdali, nakon čega će članovi Samostalnog sindikata jednim autobusom krenuti u Beograd, gde će učestvovati na radničkom protestu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar