U Novom Pazaru Dan žalosti zbog žrtava u Srebrenici

Na teritoriji Novog Pazara danas je Dan žalosti, po odluci Skupštine grada donetoj na sednici pre tri godine, kada je 11. jul proglašen za Dan sećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Lokalni mediji danas emituju prilagodjen program, a ugostiteljski objekti i druge institucije su takodje u obavezi da se pridržavaju ove skupštinske odluke.

Na teritoriji grada neće se održavati nikakve svečanosti, osim onih koje su tematski vezane za dogadjaje u Srebrenici.

Tekst odluke sastavljen je 2015. godine nakon sastanka šefova četiri odborničke grupe bošnjačkih stranaka u lokalnoj skupštini, a usvojena je jednoglasno.

Tim dokumentom najoštrije se osudjuje genocid, ali i svako poricanje genocida. Osim toga, Skupština Novog Pazara osudila je tada i sve druge zločine počinjene ’90-tih godina i izrazila saosećanje sa porodicama žrtava.

Toj sednici nisu prisustvovali odbornici liste „Pokrenimo Novi Pazar – Tomislav Nikolić“ i Demokratske stranke, a tadašnji gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je razočaran njihovim odsustvom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Prvoslav

    Kad će naša Vlada doneti odluku o danu žalosti srpskim žrtvama oko Srebenice, kad će izgraditi spomen obeležja i mauzolej, kad će dovoditi narod i turiste da se poklone spskim žrtvama! E jesmo bedni i kukavice smo, da ne kažem p*čke!