U Novom Sadu grafit 'Zgubidani svih zemalja, ujedinite se'

Pored prostorija Srpske napredne stranke (SNS) u naselju Liman u Novom Sadu jutros je osvanuo grafit „Zgubidani svih zemalja, ujedinite se!“.

Grafit je ispisan žutim sprejom i praćen je parolom „The Count was here“, koja se već neko vreme pojavljuje uz uništene grafite posvećene osudjenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Nedaleko od tog grafita, uništen je jedan grafit „Ratko Mladić srpski heroj“, koji je iškraban plavim sprejom i iznad njega je dopisano LSV (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

Grafit „Zgubidani svih zemalja, ujedinite se“ ispisan je preko srpske trobojke koja je letos iscrtana na fasadama mnogih zgrada u naselju Liman.

Uprkos žalbama stanara na nedozvoljeno farbanje fasada, autori mnogobrojnih trobojki nikada nisu pronadjeni, kao ni autori grafita kojima se slavi Mladić.

Grafit „Zgubidani svih zemalja, ujedinite se“ aluzija je na izjavu predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića koji je učesnike ekoloških protesta koji se poslednje dve subote organizuju u gradovima u Srbiji nazvao „zgubidanima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar