U prestoničkom lokalu više od 60 ljudi;Divac: Lokal zatvoren

BEOGRAD – Komunalna milicija u Beogradu je danas po podne, prilikom redovne kontrole ugostiteljskih objekata, prekinula masovno druženje u jednom prestoničkom restoranu, u kome se okupilo više od 60 ljudi, uz muziku uživo.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac kaže za Tanjug da je u lokalu od 120 kvadrata, oko 16.15 časova, milicija zatekla više od 60 ljudi, što je, ukazuje, prema donetim epidemiološkim merama, 30 više od dozvoljenog u prostoru te veličine.

Divac je rekao da je komunalna milicija primenila ovlašćenje i na licu mesta zatvorila i ispraznila lokal.

Kaže i da će od sutra lokal moći da radi, ali isključivo uz pridržavanje propisanih mera.

Vlada Srbije usvojila je 21. decembra najnovije preporuke Kriznog štaba koje podrazumevaju da tržni centri, uslužne delatnosti, te kafići i restorani mogu da rade do 20 sati, uz poštovanje postojećih mera i bez korišćenja muzike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Neverovatna stvar. Umesto da se protiv svih koji su bili u lokalu podnese krivicna prijava i da se procesuiraju u sud, umesto da se protiv vlasnika pokrene postupak u Tuzilastvu i da se lisi slobode, umesto da se raspisu kazne astronomske od 10.000 evra za pojedinca do 200.000 evra za pravno lice, umesto da se lokal zatvori, mi imamo da su se razisli ljudi i da od sutra jovo nanovo. E sad vidite zasto je Svajcarska otisla medju najrazvijenije zemlje u svetu. Samo kaznama i to drakonskim se jedno drustvo moze dovesti na visok nivo. Ovo sto je uradjeno predstavlja pouku svim ostalim kaficima i diskotekama. Radite dokle hocete, zeznucemo drzavu a iako nas uhvate, nikom nista, sutra ispocetka. Ovo je Srbija ovo je dno pakla.