U Prištini protest, Haradinaj poručuje „vidimo se uskoro“

Članovi i pristalice Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja protestuju danas u Prištini zbog hapšenja svog lidera, a on sam poručuje iz pritvora u Francuskoj, preko fejsbuka, „vidimo se uskoro“.

Protestni marš organizovan je pod sloganom Kosovo je Ramuš Haradinaj, a završiće se ispred Ambasade Francuske u Prištini.

Haradinaj, koji je uhapšen pre dva dana u Francuskoj, poručio je putem svog Fejsbuk profila da „put Kosova niko ne može da zaustavi“ i dodao:

„Srešćemo se ubrzo na Kosovu“.

Napisao je i da je „za žaljenje što neke države još uvek poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića, dok mnoge druge, kao što su Nemačka i Austrija, više ne sprovode te poternice“.

Haradinaj je uhapšen u sredu u Fransuskoj po Interpolovoj potjernici koju je Srbija izdala 2004. godine i koja ga tereti za ubistva i teške zločine na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

U međuvremenu i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je podneo zahtev da službeno poseti Francusku kako bi se sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje i informisao ga o osetljivosti slučaja Ramuša Haradinaja.

On je naveo da Kosovo ima odlične odnose sa Francuskom i da se oni kao takvi moraju čuvati.

„Srbija je država koja i dalje vodi neprijateljsku politiku prema Kosovu i građanima Kosova, logika Miloševica je i dalje prisutna u Beogradu, a mi se nećemo ni jednom predati pred njome“, kazao je on.

On je dodao da je Kosovo u sklopu najava o recipročnim merama sprečilo posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kosovu, kao i njegovim saradnicima, koji su preko Merdara hteli da uđu na Kosovo.

Tvrdi da ima saznanja da je Srbija proširila listu Interpola na kojoj se nalaze građani Kosova, i poručio građanima da više sarađuju sa kosovskim institucijama i ambasadama kako se ne bi desile slične situacije, odnosno hapšenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hapšenje Haradinajaprotesti
Komentari (0)
Dodaj komentar