U PTT muzeju održano predavanje povodom 50 godina muzičkog ansambla Renesans

U okviru ciklusa tribina „Kultura putem pošte“ večeras su u PTT muzeju predavanje povodom 50 godina postojanja muzičkog ansambla Renesans održali njegovi osnivači Ljubomir Dimitrijević, Miomir Ristić i Dragan Mladjenović.

Osnivač Renesansa Ljubomir Dimitrijević rekao je da je u tom ansamblu u prethodnih 50 godina bilo više od 150 muzičara.

„Imali smo oko 4.000 koncerata i mnogo diskografskih ostvarenja. Večeras će se i najstariji članovi našeg muzičkog ansambla prisetiti svojih muzičkih početaka, ali i razvoja i bogatog opusa našeg sastava“, kazao je on.

Dimitrijević je naveo da je ansambl Renesans jedinstven muzički sastav u Evropi koji „neguje baštinu srednjeg veka, renesanse i baroka, kao i tradicionalnu muziku balkanskih naroda“.

On je najavio da će u nedelju, 10. februara u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, članovi tog ansambla izvesti muzički program povodom pedesetogodišnjice od osnivanja.

Kustos PTT muzeja Željko Sarić kazao je da predavanje povodom 50 godina postojanja Renesansa nije samo priča o njegovom istorijatu, „već i jedan lep i neponovljiv“ muzički koncert.

„Počastvovani smo što se veliki jubilej ovog muzičkog sastava održava u PTT muzeju. To je pokazatelj da Pošta Srbije na pravi način ostvaruje svoju društvenu ulogu, a da naši ciklusi tribina zauzimaju značajno mesto na kulturnoj mapi Srbije“, rekao je on.

Sarić je najavio da će se na sledećim predavanjima govoriti o prekomernoj upotrebi antibiotika, kao i o „strašnim efektima modernog doba koji su se pojavili i kojima je omladina u Srbiji preokupirana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar