U Šapcu održan peti protest protiv vlasti na državnom nivou

Oko 4.000 gradjana okupilo se večeras na centralnom trgu u Šapcu u protestu pod parolom „Jedan od pet miliona“ protiv aktuelne državne vlasti.

Poljoprivrednik i odbornik u lokalnoj skupštini Dragan Stanković rekao je okupljenim gradjanima da je očekivao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče u Šapcu reći nešto dobro za poljoprivrednike, ali to nije uradio.

„On ne zna jer se nikada nije bavio ozbiljnim poslovima ali mi znamo šta to znači kada radiš ceo dan. Nama o poslu priča neko ko nikada nije radio. 98 odsto poljoprivrednog stanovništva nema pravo na knjižicu i poljoprivredno osiguranje“, rekao je Stanković.

Penzioner Slavko Živanović kazao je da je „sultan zaveo diktaturu“ i naglasio da su mu sin i unuci u Nemačkoj, pa je zbog toga što želi da se vrate u Srbiju on na ulici.

Novinar lista Danas Rade Radovanović okupljenima je rekao da „živimo u svinjcu“ i da iz njega moramo da izadjemo, a da svako ima bar deset razloga da izadje na ulicu.

„Šabac je oaza slobode i uzornog novinarstva. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je čovek koji pokušava da to održi, slobodnu reč i slobodan grad. Juče vam je bio u gostima Vučić i nije mu palo na pamet da se javi gradonačelniku da će doći, ali je zato doveo ljude ljude za sendviče i sve je to izgledao kao cirkus Medrano“, rekao je Radovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar