U Sjenici i Ivanjici sneg „ugasio svetlo“ u nekim kućama

Sneg koji je pao na području sjeničke opštine i u Ivanjici prouzrokovao je probleme sa električnom energijom, aIi su putevi prohodni.

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je za Glas zapadne Srbije da je sneg izazvao kvarove na niskonaponskoj mreži, zbog čega jedan broj domaćinstava nema struju.

On je rekao i da su tokom prepodneva pojedini putni pravci bili neprohodni, ali je tokom dana većina njih osposobljena.

U nižim predleima Sjenice izmereno je oko 10, a u višim oko 25 centimetara snega.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović, kaže da usled snega ima neprohodnih nekategorisanih puteva na nadmorskoj visini većoj od 800 metara, ali da su svi opštinski i državni putevi prohodni.

„Najviše problema imamo u napajanju električnom energijom. Do pre sat vremena smo imali više od 2.900 domaćinstava bez struje, ekipe EPS-a su na terenu, a u pomoć će nam doći i ekipe sa strane da pokušamo da osposobimo, kako bi što više potrošača dobilo struju“, kaže Mitrović za Glas zapadne Srbije.

Prema njegovim rečima, problem je nastao usled mokrog snega koji je polomio drveće u šumama i ono je palo i pokidalo žice na niskonaponskoj mreži.

„Sneg jeste poranio, ali nas nije iznenadio, tako da su sve ekipe na terenu i radi se punom parom i intezitetom. Očekujemo do krja dana, najkasnije do ujutru da sve putni pravci budu prohodni na teritoriji Ivanjice“, zaključio je Mitrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ivanjicasjenicasneg
Komentari (0)
Dodaj komentar