U Srbiji žene i dalje diskriminisane

Bez obzira na pomake, na dobar zakonodavni okvir i formalnu jednakost, žene su u Srbiji i dalje izložene diskriminaciji pri zapošljavanju, na radnom mestu, kao i rodno zasnovanom nasilju, ocenjeno je na današnjoj konferencija „Dijalog o napretku“.

Konferenciju je organizovala Ženska platforma za razvoj Srbije da bi se donosiocima odluka odredili prioriteti za 2017. i 2018. godinu, za koje se smatra da bi pozitivno uticali na kvalitet svakodnevnog života žena i muškaraca u Srbiji.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je da je prošlodišnji podaci pokazuju da je 22 odsto, odnosno jedna petina žena u Srbiji diskriminisana zbog svog pola.

„Iskustva razvijenijih zemalja pokazuju da su razvijene one zemlje u kojima žene učestvju u svim segmentima društva i na nivoima gde se donose odluke, a to nije još uvek slučaj u našem društvu. Bez obzira na pomake, na dobar zakonodavni okvir i formalnu jednakost, žene se još ne nalaze na mestima gde se odlučuje o svim segmentima našeg društva“, kazala je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar