U Starom gradu posude za odlaganje baterija i sijalica

BEOGRAD – U opštini Stari grad od sutra će građani moći da odlože dotrajale baterije i sijalice u posudama za tu namenu, u Uslužnom centru GO „Stari grad“ u Nušićevoj ulici.

Baterije i sijalice će moći da se odlože svakog dana toj lokaciji od osam do 16 časova.

Opština Stari grad je saopštila da se tako pridružila borbi protiv zagađenja naše prirode u okviru projekta „Povećanje stope reciklaža baterija i sijalica“.

„Priključili smo se projektu Povećanje stope reciklaža baterija i sijalica koji je organizovao NALED, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ i partneri iz reciklažne industrije i na taj način se pridružujemo borbi protiv zagađenja naše prirode“, rekao je za Tanjug predsednik opštine Stari grad Radoslav Marijanović.

Kako je rekao, osnovni razlozi nerazvijenosti sakupljačke mreže za baterije i sijalice u Srbiji su nepostojanje kontejnera za odlaganje i postrojenja za tretman baterija, nepostojanje sistema odvojenog sakupljanja baterija i sijalica iz domaćinstava, kao i nepostojanje određenih lokacija za sakupljanje ovog otpada.

„Opština Stari grad godinama podržava akcije čiji je cilj podizanje svesti o pravilnoj reciklaži, i učesnici smo brojnih projekata iz oblasti ekologije. Nastavićemo da negujemo pozitivne prakse, zbog čega smo i odlučili da budemo deo ovog društveno-odgovornog projekta“, rekao je Marjanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar