U toku noći i sutra obilne padavine

U Srbiji se u toku noći i sutra očekuju obilne padavine u Banatu i Šumadiji sa količinom oko 30 litara po metru kvadratnom, a u Pomoravlju oko 40 litara po metru kvadratnom za 24 sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina će biti u Banatu, centralnim krajevima i na području Beograda.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, severni. Najniža će biti od 13 do 17, najviša od 21 do 25 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 16, najviša oko 22 stepena.

U utorak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od srede pretežno sunčano i malo toplije sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 9. jul 2018:

Očekivana biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na hronično obolele osobe. Opreznost se savetuje osobama sa oboljenjima respiratornog sistema, srčanim  i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolja i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Na nas koji zivimo u Srbiji,ne mogu uticati vremenski uslovi,niti ikakve metereoloske prognoze.Mi smo vec tolko nervno labilni,toliko psihicki istroseni,da ne reagujemo vise ni da sretnemo marsovce na Terazijama.Ubi nas,kako pise na grobu Branka Miljkovica…“jaka rec“. Siti smo raznih obecanja,koje dobijasmo od 1944 godine,od kada nas oslobodise od nekih,pa dodjose oni.I kako tada,tako do sada.Samo obecanja,obecanja…sto narod kaze:'“Obecanje,ludom radovanje“…