Udruženje srednjoškolaca 'I mi se pitamo' izrazilo saučešće porodicama stradalih i školi …

Neformalno udruženje srednjoškolaca „I mi se pitamo“ izrazilo je najiskrenije saučešće porodicama stradalih i kolektivu beogradske Osnove škole „Vladislav Ribnikar“, gde je danas djak pištoljem ubio osmoro učenika i čuvara škole, a ranio šestoro dece i nastavnicu.

„Današnji tragičan događaj predstavlja poraz društva i kulminaciju zanemarivanja mladih. Srca svih nas su uz ranjene, porodice dece i nastavnika, te školskog osoblja koji su doživeli ovu tešku tragediju“, sopštilo je Udruženje.

U saopštebju piše da „mladi od svog rođenja žive u društvu u kojem preovladava nasilje. U medijima u udarnim terminima i javnom prostoru svakodnevno možemo videti promociju nasilja koja prolazi nekažnjeno. Živimo nasilje u svim sferama života, pa tako i u umetnosti gde se popularizuju serije koje tematizuju kriminal i nasilje, muzika koja promoviše isto, te društvene mreže na kojima se odigrava vrhunac“.

Današnji događaj je ogromna tragedija društva, konstatuje Udruženje i poručuje da se nada da se slično nikada više i nigde neće dogoditi.

Udruženje srednjoškolaca „I mi se pitamo“ se pročulo proletos zahtevom da se odustane od koncepta državne mature, za šta su podneli peticiju s 25.000 potpisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar