“Ujedinjeni” i “Moramo” nece glasati za predsedika skupstine

BEOGRAD – Predstavnici odborničkih grupa iz koalicije “Ujedinjeni za pobedu Beograda” i “Moramo”, najavili su danas uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, da neće učestvovati u glasanju za predsednika Skupštine grada.

Predsednica odborničke grupe S SP, PSG, Pokreta za preokret i Sloge, koja će se zvati “Ujedinjeni” , Mila Popović rekla je da se ne zna da li će SNS i SPS danas napraviti većinu od 56 odbornika u gradskom parlamentu i da li će im se neko priključiti.

„Videćemo ko je izneverio poverenje građana i ko je odlučio se na saradnju sa SNS”, rekla je Popović i dodala da nije važno da li će se to videte na ovoj ili nekoj od sledećih sednica, ali da ta vlast “neće imati legitimet”.

Dodala je da su dobili najavu da će izbor gradonačelnika biti u zakonskom roku, za 30 dana i da veruje da će Skupština grada biti oročena jer, kako je rekla, SNS i SPS će imati tanku većinu da bi vodili grad četiri godine.

Popović je kazala i da je mnogo pitanja koja treba rešavati u vreme krize i da će ta odbornička grupa na prvim sednicama pokrenuti pitanje da li su beogradske elektrane spremne da dočekaju zimu, da li su obezbedile dovoljno mazuta kao altertnativno rešenje, ako ne bude gasa.

Predsednik odborničke grupe “Moramo” Dobrica Veselinović takođe je najavio da njihovi odbornici neće učestovati u glasanju jer je cilj, kao kaže, da se prvo vidi ko čini većinu.

Predsednik odborničke grupe DS Filip Tatalović je kazao da odbornici te stranke neće ni uzeti glasačke listiće i da će njihova odbornici biti u “funkciji kontrolora” tokom glasanja.

Kazao je da će DS sarađivati sa “pravom opozicijom”, po pitanju onih politika koje zanimaju građane Beograda.

Ni odbornici Narodne neće glasati za prvog čoveka gradske skupštine, a predsednik te odborničke grupe Miloš Pavlović ponovio je da će oni napustiti glasanje jer je, tvrdi, jasno da je formiranje repibličke i gradske vlade „jedan paket“ koji zavisi od toga da li će Aleksandar Vučić uvesti sankcije Rusiji, odnosno da od togazavisi izbor koalicionog partnera SNS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar