Ukida se vanredno stanje u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će vanredno stanje biti ukinuto.

Sednica Republičkog štaba za vanredne situacije biće održana danas u zgradi Vlade Srbije. Sednica će početi u 13 sati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će Vlada Srbije danas odlučiti o ukidanju vanredne situacije zbog odbrane od poplava, ukoliko vremenska situacija nastavi da se poboljšava.

„Predložiću premijeru da (u utorak) vlada odluči o ukidanju vanredne situacije na teritoriji Srbije i da se sve aktivnosti nastave redovno“, rekao je Stefanović za RTV.

Pomoć građanima već sledeće sedmice

Pomoć građanima koji su ugroženi posle poplava počeće već sledeće sedmice, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da kasnije u toku dana vlada ukinuti vanrednu situaciju.

Vučić je u Obrenovcu rekao da će do kraja nedelje komisije za procenu štete završiti izveštaje i da će već sledeće sedmice početi isplata sveobuhvatne pomoći.

Pomoć će, rekao je Vučić, biti proporcionalno veća od pomoći posle majskih poplava 2014. godine, budući da je i manje područja poplavljeno.

Premijer je posle obilaska saniranog nasipa u selu Veliko Polje, kod Obrenovca, obećao Obrenovčanima da više neće imati razloga da strahuju od izlivanja reka, jer će u narednom periodu biti izgrađeno pet brana i akumulacionih jezera, koji će obezbediti dovoljnu zaštitu.

Te brane i akumulacije biće u Kamenici, Pambukovici, Pričevićima i Ljigu, naveo je Vučić i dodao da je nakon poplava iz maja 2014. država izgradila 29 brana i 304 vodna objekta, dok je u prethodnih 20 godina izgrađeno ukupno 19 brana

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar Vučićpoplavesrbijavanredno stanje
Komentari (0)
Dodaj komentar