Ukradena spomen-ploča Bati Živojinoviću

Sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu, u kojoj je odrasla i živela filmska legenda Velimir Bata Živojinović, nepoznate osobe skinule su spomen-ploču koja je tu postavljena pre tri godine u čast velikog glumca.

„Novosti“ navode da je ploču i mural sa Batinim likom u blizini Beogradskog dramskog pozorišta postavio Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović.

„Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala? Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje“, zapitao se Vujadinović koji je i autor knjige „Valter pre Valtera“.

„Spomen-ploča koju je izradio Dragan Stojanović već je jednom nestala i to samo desetak dana nakon što je postavljena, ali smo ubrzo napravili drugu“, otkriva Vujadinović i dodaje da će uskoro, treći put, postaviti ploču u Batinu čast.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bata živojinovićspomen pločaukradena
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    U svetu je normalno da se stavljaju spomen ploče na zgrade gde su živeli poznati ljudi koji su zadužili čovečanstvo, svoju državu ili grad. Ne odobravam što je skinuta spomen ploča, ali da li ju je trebalo staviti? Ko ju je stavio? Zamislite kada bi svako stavljao spomen ploče gde god mu padne na pamet. Opet, ko je Bata Živojinović? Za 20 godina to niko neće znati. Ja sam protiv stavljanja takvih memorijalnih ploča posvećenih filmskim glumcima. Ima li takvu ploču ili naziv ulice Mija Aleksić, Rada Savićević,Slobodan, Perović, Ljubiša Jovanović, Marija Crnobori, Predrag Ejdus, Stevo Žigon, Vela Nigrinova, Neda Spasojević Bekim Fehmiju…… Ne znam zemlju koja to radi. Ko danas pamti Ben Kvika, Kasandru i druge TV zvezde? Ne postoje!