UNS i NUNS: Očekujemo da Apelacioni sud potvrdi presudu za ubistvo Slavka Ćuruvije

 Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštili su danas da očekuju da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu za ubistvo urednika i izdavača „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ Slavka Ćuruvije.

U zajedničkom saopštenju UNS i NUNS ističu da je „njeno izricanje čin koji treba da znači kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji“, i da traže i da se pravdi privede optuženi Miroslav Kurak, koji je i dalje nedostupan srpskom pravosudju.

„U decembru prošle godine za ubistvo Slavka Ćuruvije pred prvostepenim sudom su osudjeni Radomir Marković i Milan Radonjić na po 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Miroslav Kurak, koji je i dalje u bekstvu, na 20 godina zatvora. Maratonski sudski proces, koji traje osam godina je pri kraju, a Alepacioni sud treba konačno da odluči po žalbama tužilaštva i odbrane“, navodi se u saopštenju koje je prosledio UNS.

Dodaje se i da je predmet od prošlog meseca u Apelacionom sudu, koji, kako navode mediji, čeka izjašnjavanje Tužilaštva za organizovani kriminal da bi zakazao javnu sednicu.

UNS i NUNS su najavili da će u ponedeljak 11. aprila u 12.00 časova u Svetogorskoj ulici ispred broja 35, na mestu na kome je 1999. godine ubijen Slavko Ćuruvija, položiti vence i zapaliti sveće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar