UNS: RTS pokreće platformu za besplatno praćenje praćenje TV i radio kanala putem interneta

Radio-televizija Srbije pokrenuće OTT platformu u prvoj polovini ove godine pomoću koje će gradjani putem interneta moći besplatno da prate sve televizijske i radio kanale javnog servisa uživo, uključujući i digitalizovani video i audio arhiv RTS-a na zahtev, saopštio je danas UNS.

OTT platforma će moći da se prati na „smart“ televizorima i mobilnim telefonima, a za korisnike iz Srbije ova usluga biće besplatna, rečeno je UNS-u na RTS-u.

U okviru OTT platforme naći se i sadržaji PGP RTS. Na toj platformi gledaoci će moći da gledaju program unazad i da prate emisije po sopstvenoj želji, kao i da istovremeno prate više sadržaja na jednom ekranu.Arhiva Javnog servisa je u procesu digitalizacije, o čemu je UNS ranije pisao,a do sada digitalizovana gradja gledaocima je dostupna u kablovskom sistemu IPTV MTS-a.

Osim kablovskog sistema, digitalizovani arhivi biće emitovani i na OTT platformi RTS–a.

„Gradjani će moći da pristupe i videoteci i audioteci koji se obradjuju u procesu digitalizacije, u punom kvalitetu“, rečeno je UNS–u u RTS–u.

Oni su dodali da za pokretanje te usluge važi ista zakonska procedura kao i za emitovanje sadržaja na internetu.

„RTS je obavio sve neophodne procedure koje je dužan da obavi po Zakonu o javnim medijskim servisima za pokretanje OTT platforme“, rečeno je UNS-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar