UNS zatražio da se uhapšeni urednik portala srbin.info odmah pusti

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je policija uhapsila urednika portala srbin.info Dejana Zlatanovića i zatražilo ga ga odmah pusti.

UNS je u saopštenju naveo da je Zlatanović sinoć uhapšen, a da javnost do ovog momenta nije obaveštena od policije šta je razlog njegovog lišavanja slobode.

Prema saznanjima UNS-a, Zlatanović je izveštavao sa protesta ispred Predsedništva Srbije u Beogradu i bio jedan od govornika na tom skupu.

„Uhapšen je dok je išao ka stanici policije u ulici Majke Jevrosime jer je čuo da je uhapšen snimatelj portala srbin.info Miloš Kocoljevac“, naveo je UNS.

UNS-u je iz redakcije tog portala rečeno da je Kocoljevac posle nekoliko sati provedenih u policijskoj stanici pušten bez ikakvog objašnjenja zašto je priveden.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je prethodno saopštilo da je policija u Beogradu i Novom Sadu uhapsila petoricu osumnjičenih za pozivanje građana na okupljanje u Beogradu i nasilno rušenje Vlade i predsednika Srbije, kao i posedovanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je navedeno, D.K. (35), D.Z. (52) i D.B. (36) pozivali su građane na nasilno rušenje Vlade, a policija je kod D.B. pronašla i karabin sa optikom i pripadajućom municijom.

M.J. (22), koji je uhapšen zbog sumnje da je predao municiju D.B. osumnjičen je i da je oružje prethodno ukrao, dok je I.T. (28) uhapšen zbog posedovanja oružja i eksploziva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar