Upozorenje: stiže nam nevreme iz Hrvatske (video)

Za samo dva sata nevreme iz Italije proširilo se severni Jadran i Gorski kotar, a samo na moru kod Istre je zabeleženo 20.000 munja.

Oblaci sa grmljavinom kreću se prema širem obalnom području, stoga se u Hrvatskoj očekuje pravo nevreme koje stiže sa Zapada, javio je portal Istramet.

Za celu zemlju je, kako se navodi, izdat žuti meteoalarm upozorenja koje označava stanje pripravnosti na potencijalne opasnosti koje donosi nevreme.

Snažno nevreme i olujni vetar su u poslepodnevnim satima zahvatili i Zagreb, a pojedini delovi grada su poplavljeni.

U Starigradu i Paklenici je usled jakog pljuska za samo dva sata palo skoro 50 litara kiše po kvadratnom metru, a u pojedinim delovima zemlje bilo je i bujica.

Obilna kiša zahvatila je i Zadar i širu okolinu. Oluje su pogodile i Istru i Kvarner. Padala je obilna kiša, a munje su parale nebo. Posebno je jaka oluja bila u Rovinju, a u Vodnjanu su bujice poplavile ulice.

U Srbiju uveče u severnim, a tokom noći u zapadnim i centralnim krajevima stiže naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, osetnim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

U četvrtak oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i pljuskovima, a na jugu i jugoistoku ponegde i sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, severozapadni, samo još ujutro na istoku i jugu Srbije, slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 14 na severozapadu do 24 na istoku i jugu.

Posle podne, uveče i tokom noći u većini predela postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti najpre na severozapadu uz slabljenje vetra.

(Tanjug/Novosti online)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nevreme
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • KaleBrdo

    Bože dragi, šta li će biti sa kockama na Trgu?

    • V. B.

      ko zna…

    • Anonimni

      Odletece 😉