Uskrs čestitali Vučić, Brnabić i drugi državni funkcioneri

Predsednik Srbije, premijerka i drugi državni funkcioneri čestitali su Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnima koji praznik slave u nedelju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da „čuvajući svoju veru i tradiciju i snažeći vrline mira ljubavi i tolerancije – zajedničkim trudom, strpljenjem i mudrošću branimo naše državne interese i doprinosimo razvoju Srbije“.

„Srpski narod nalazi se u stalnoj situaciji borbe za sopstveni opstanak, očuvanje duha i snage nacije i zato, Vaša svetosti, verujem da će praznične molitve i liturgije doprineti našem jedinstvenom odgovoru svima koji žele poniženje i nestanak Srbije“, poručio je Vučić.

Kako je naveo, „u vremenu izazova koji se, kao i pred celom svetskom zajednicom, postavljaju i pred našom zemljom, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja nepokolebljivo svedočanstvo Istine i Ljubavi Božije“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je istakla da je Uskrs „praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja“ i poželela građanima koji ga slave da „sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima.

„Razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Srbije“, navela je Brnabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar