Uslov i pismenost: Konkurs za nove policajce MUP-a Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem na jednogodišnju osnovnu obuku tri klase, za 460 policajaca, od kojih će 400 raditi na području Beograda, objavljeno je na Internet sajtu MUP.

Za rad na području Policijske uprave u Nišu na školovanje će biti primljeno 20 polaznika, a po 10 za Pančevo, Zaječar, Pirot i Zrenjanin.

Stručno osposobljavanje polaznika traje 12 meseci i sprovodiće se sukcesivno po klasama, a konkurisati mogu državljani Srbije starosti od 18-24 godine, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji policijske uprave za koju konkurišu.

Uslov za kandidate je i da nemaju dvojno državljanstvo, da su završili četvorogodišnju srednju školu i da „ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP“.

Zbor kandidata za polaznike obavlja komisija od sedam članova, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Procedura traje od jedan do tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog, odnosno drugog dana, i od eliminacionog lekarskog pregleda.

Kandidati su obavezni da polažu kvalifikacioni ispit koji se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa, psihološkog i bazično – motoričkog statusa i intervjua.

Svaka pojedinačna provera je eliminaciona za kandidate koji ne zadovolje definisane norme, prenose agencije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

MUP
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • goran manic

    Kakva, bre, pismenost! Pa, neće oni da ispravljaju pismene zadatke,