Usvojeno planovi regulacije više delova Beograda

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su na današnjoj sednici nekoliko predloga planova detaljne regulacije više delova grada, među kojima i predlog plana detaljne regulacije za izgradnju trafo stanice 110/35 KV „Beograd“ u Surčinu i nadzemnog voda 110 KV za povezivanje planirane trafo stanice na postojeći nadzemni vod.

U okviru tog plana regulacije je i rekonstrukcija postojećih nadzemnih vodova gradskih opština Surčin i Novi Beograd, a na sednici usvojen je i predlog izmene i dopune plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar i to između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića.

Usvojena su i rešenja o izradi Plana detaljne regulacije područja između ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković u opštini Voždovac i izrada Plana detaljne regulacije područja između ulica u istoj opštini Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić obrazlažući predloge detaljne regulacije kazao je da je posebno važna izgradnja trafo stanice u Surčinu.

Prema njegovim rečima, na taj način biće rešeno i pitanje snabdevanja strujom velikog dela te opštine.

Stojčić je rekao da će ovim planovima biti rešeno i pitanje zemljišta koje je namenjeno za igradnju stanova u okviru Regionalnog programa za smeštaj izbeglih i raseljenih lica sa iz ratova devedesetih godina na prostoru nekadašnje SFR Jugoslavije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar