Vasiljević: Tvrdnje S SP netačne, isti broj vozila na ulicama

BEOGRAD – Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević odbacio je danas navode Stranke slobode i pravde da je povučen deo vozila privatnih prevoznika iz javnog linijskog prevoza na teritoriji Beograda kkao bi bi prevozili zaposlene javnih preduzeća na obeležavanje 26. godina od akcije „Oluja“, u zemunskom naselju Busije.

Vasiljević ističe da su ti navodi potpuno netačni i dodaje da danas i juče, kao i svih prethodnih dana, na ulicama grada po letnjem redu vožnje radnim danom na gradskim linijama u vršnom periodu radi 1.110 vozila, u vanvršnom 937, a na prigradskim i lokalnim linijama 243.

„Prema tome, danas je na ulicama našeg grada isti broj vozila koliko ih je bilo juče, kao i koliko će ih biti sutra“, naglasio je Vasiljević u pisanoj izjavi.

Naveo je da privatni prevoznici svoja vozila mogu da koriste za poseban linijski prevoz putnika kada nisu angažovana na osnovu ugovora o javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda, dodajući da je to njihovo pravo, ali da to nema veze sa funkcionisanjem javnog prevoza.

„Kao čoveka i građanina Srbije sramota me je što Draganu Đilasu ništa nije sveto pa mora da laže i zloupotrebljava nesreću prognanih Srba u ‘Oluji’ da bi sticao jeftine političke poene. Treba da ga je sramota“, naveo je Vasiljević.

Dodao je da je šokiran da neko koristeći Dan sećanja na stradanje i progon srpskog naroda u akciji „Oluja“ pokušava da, kako kaže, skupi sitne političke poene.

Ranije danas, Stranka slobode i pravde iznela je tvrdnje da je gradska vlast povukla deo vozila privatnih prevoznika da bi od 15 sati prevozili zaposlene javnih preduzeća na događaj u Busijama, navodeći da zbog toga građani neće imati prevoz po redu vožnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar