Vaučeri za decu i zaposlene u prosveti

BEOGRAD – Na sednici Skupštine grada Beograda usvojena je odluka o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme za decu do završetka njihovog srednjoškolskog obrazovanja, kao i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Vaučere mogu ostvariti deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili boravište u Beogradu, deca koja pohađaju predškolske ustanove (jasle, vrtiće, pripremni predškolski program) i redovni učenici osnovnih i srednjih škola u prestonici.

Takođe, vaučere mogu ostvariti i deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koja su obuhvaćena osnovnim i srednjim obrazovno-vaspitnim programom u školama, kao i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

„Oko dve milijarde dinara omogućiće da se svoj deci do 18 godina obezbedi vaučer za nabavku sportske opreme, kao i svim zaposlenima u čitavom obrazovnom sektoru i svim članovima kolektiva, svih vrtića, osnovnih i srednjih škola“, rekao je gradonačelnik Beograd Aleksandar Šapić.

On je dodao da ovakvu stvar niko nikada nije uradio, te podsetio da je taj projekat realizovao dok je bio predsednik opštine Novi Beograd za decu sa te opštine.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Grad na ovaj način želi da, pored već postojećih mera populacione politike, obezbedi sredstva kojima bi obradovao najmlađe sugrađane, u postojećoj ekonomskoj situaciji dodatno pomogne porodicama sa decom, a zaposlenima izrazi zahvalnost za požrtvovanost i brigu o najmlađima.

Sredstva za vaučere obezbeđuje Sekretarijat za socijalnu zaštitu, dok je za organizaciono-tehničku podršku prilikom realizacije kupovine nadležan Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar