Vazduh najzagađeniji u Subotici, Pančevu, Novom Sadu

BEOGRAD – U poslednja 24 sata „jako zagađen vazduh“ udisali su stanovnici Subotice, Pančeva, Novog Sada, Beočina, dok je „zagađen vazduh“ bio u Valjevu, Kosjeriću, Užicu, Boru, Leskovcu, Beogradu, podaci su objavljeni na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine.

Grejna sezona još nije počela, a poznato je da su najveći zagađivači vazduha individualna ložišta, industrija, saobraćaj, te se mnogi pitaju šta je dovelo do takvog zagađenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Bor Boranin

    BOR SE GUŠI GASOVIMA TOPIONICE BAKRA JAČE NO IKADA! U Boru 3. oktobra, na Dan oslobođenja, je održan protest građana zbog enormnog zagađenja vazduha. Protest najmanje je politički, kako su ga okarakterisali iz ministarstva i optine Bor. Prilikom osnivanja gradskog odbora stranke Sloboda i pravdem Džilas je pomenuo i zagađenost Bora i promašenih investicija. Bor mesecima se guši u gasovima sumpordioksida i opasnim supstancama: arsenom, olovom, kadmijumom, živom i kompletnim Mendeljejevim sistemom elemenata. “Vlada Srbije i Grad Bor, u saradnji sa kompanijom Ziđin, preuzimaju najkonkretnije mere i vazduh je već danas čistiji. Do Nove godine doći će do novih tehnoloških inovacija, što će u mnogome rešiti problem aerozagađenja. U 2020. godini Ziđin nastavlja sa usavršavanjem tehnološkog procesa u topionici koja je od 2014. godine radila sa manjim kapacitetom. Kad se okonča ova investicija Borani će imati najčistiji vazduh. Zato nema potrebe za bilo kakvom politizacijom, jer se aerozagađenje u Boru rešava na najbolji način i sa punom odgovornošću” – rekao je Antić. Antić, pre ove optimističke, a ne ostvarljive informacije, trebao je da prozove Spaskovskog, grobara RTB Bor i „graditelja“ nove tehnologije topljenja sa svim negativnostima, a najmanje Bor sa nebom iz 1903. godine, kako je svojevremeno tvrdio on. Za čisto nebo nad Borom potrebna je obimna rekonstrukcija, pare i vreme, a nikako do kraja 2019. Laž nije zabranjena, a štetna je, ministre. O ovim problemima sa trovanjem građana i građanki Bora treba da snosi konsekvence Spaskovski, jer je promašio tehnički-tehnološki, proces, izbor opreme, a radio je u svojoj režiji, izbacio je stručnjake iz ovog posla, a imao je mentorstvo u Vladi Srbije. Novac (oko 500 miliona evra) je utrošen i “pametno upotrebljen” i za lične koristi, a promašaji ostaju, pa ostaju. Spaskovski se danas šepuri kao us*an golub I predstavlja se kao neki junak i heroj, umesto da odmori u nekoj ustanovi zatvorenog tipa. Biće kad tad, kada mentori dignu ruke od njega?