Vesic: Poštujemo Krizni štab, insistiramo da privreda radi

BEOGRAD – Zamenik gradonačenika Beograda, Goran Vesić, izjavio je danas da će grad ispoštovati svaku odluku Kriznog štaba po pitanju novih antikovid mera, ali je naglasio da su gradski čelnici insistirali, i insistiraće da ugostitelji i privreda rade.

„Poštovali smo uvek sve mere, i kada je bio smanjen kapacitet u ugostiteljskim objektima na 50 odsto, ali insistiramo da privreda mora da radi, dakle, i ugostitelji. Pričamo o 40.000 radnih mesta“, naglasio je Vesić za TV Prva.

Na pitanje da li je moguće, ukoliko se vrate oštrije mere, iskontrolisati ih, Vesić je rekao da je pomalo naivno očekivati da se kontroliše toliko objekata u Beogradu.

„Prosto, ima mnogo lokala u gradu, a u svakom trenutku imate preko 1.600 vozila javnog prevoza u opticaju. Ne postoji ta komunalna policija koja može da iskontroliše svakog građanina, niti je to cilj. Ljudi sami moraju da vode računa o svom zdravlju, o drugima, o nošenju maski i, glavno je, da se vakcinišemo“, rekao je zamenik gradonačelnika.

On je takođe rekao da će gradski čelnici razgovarati sa ljudima koji upravljaju tržnim centrima, koji moraju da vode računa o nošenju maski, jer imaju svoja obezbeđenja, isto važi i za noćne klubove – i oni sami moraju da kontrolišu da li gosti poštuju mere.

„Čarobnim stapićem nije moguće iskontrolisati ceo grad, to je jasno. Beograd će uskoro preći 800.000 vakcinisanih bar jednom dozom, trudićemo se da stimulišemo ljude da se vakcinišu. Nedostaje nam u gradu još 10 do 15 odsto imunizovanih, pa da možemo da kažemo da smo u dobroj meri zaštićeni od kovida“, zaključio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar