Vesna Nedeljković novi rukovodilac prosvetne inspekcije

BEOGRAD – Vesna Nedeljković nova je pomoćnica sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, zadužena za sektor inspekcijskih poslova Grada Beograda, saopštila je danas Gradska uprava.

Kako se navodi, Nedeljković je na tu funkciju imenovana sa ciljem unapređenja rada Gradske prosvetne inspekcije koja je od velike važnosti u sistemu obrazovanja glavnog grada.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da je pojačanje u sektoru inspekcije bilo neophodno zbog povećanja obima posla proteklih godina.

„Prosvetna inspekcija je veoma bitan element u funkcionisanju obrazovnog sistema i očekujem da ćemo ovim pojačanjem pospešiti kvalitet rada. Prošle godine smo zaposlili dodatne prosvetne inspektore i sada nam je cilj da se ovaj sektor organizuje tako da bude efikasniji, a da kvalitet rada ne trpi“, rekao je Gak.

On je dodao da sa Vesnom Nedeljković na čelu prosvetne inspekcije, koja je i dobitnica nagrade Grada Beograda za doprinos unapređivanju obrazovanja za 2018. godinu, očekuje vrlo brzo vidljive rezultate, imajući u vidu njeno prethodno iskustvo u sektoru obrazovanja.

U saopštenju se navodi da je Vesna Nedeljković diplomirani profesor jugoslovenske književnosti i srpskohrvatskog jezika, koja je diplomu stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

U prethodne gotovo tri decenije radno iskustvo je sticala na poslovima profesora srpskog jezika, direktora škole, te pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje.

Član je Ekspertskog tima Vlade Republike Srpske za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja i stručni saradnik Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar