Viminacium Avantura na leto će biti otvoren da decu od 10 do 17 godina

Zabavno-edukativni centar „Viminacium Avantura“ u okviru jednog od najvećih evropskih arheoloških nalazišta kod Požarevca na leto će biti otvoren da decu od 10 o 17 godina, najavljeno je danas iz Viminaciuma.

U okviru tog centra će na autentičan način biti oživljen prostor nekadašnjeg antičkog grada Viminaciuma, gde će se naći replika rimskog vojnog logora i specijalni legionarski poligon sa preprekama, kao i avantura park.

Mladi kamperi imaće priliku da se na lokalitetu starom više od 2.000 godina, kroz interesantne i interaktivne edukativne radionice upoznaju sa naukama kao što su arheologija, antropologija, paleontologija i astronomija, sa starim zanatima i mnogim drugim izvidjačkim veštinama i tehnikama samoodbrane.

„Deca i mladi će kroz sedmodnevni program moći da otkriju svoje potencijale i interesovanja. ‘Putovanjem’ kroz rimsku istoriju, vraćamo se u pax romana – najlepše doba Rimskog carstva i zajedno sa našim mladim legionarima razvijamo veštine za 21. vek“, kazao je vodja projekta „Viminacijum Avantura“ Vladimir Djumić .

Projekat „Viminacijum Avantura“ realizuje se u saradnji sa Viminacium Fondacijom, arheološkim parkom Viminacium i Arheološkim institutom.

Izgradnju poligona legionara i avantura parka finansijski je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kroz Turističku organizaciju Požarevac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar