Više od 370 vozila i 1.800radnika zimske službe na ulicama

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je danas da se zbog snežnih padavina sve gradske komunalne službe nalaze u četvrtom stepenu pripravnosti, kojim je obuhvaćeno više od 370 vozila i 1.800 radnika.

On je rekao da se na terenu, pored ekipa Beograd puta nalaze i radnici Gradske čistoće, Zelenila Beograd i Parking servisa, te poručio da ne bi trebalo da bude većih problema, čak i imajući u vidu prognozu da će sneg padati i naredna 24 sata.

Naveo je da se Beogradske elektrane nalaze u 24 – časovnom režimu grejanja, dok Beogradski vodovod i kanalizacija imaju oko 30 dežurnih ekipa, uz nekoliko manjih kvarova koji su otklonjeni.

Javni gradski prevoz, prema njegovim rečima, funkcioniše kako je i predviđeno dnevnim redom vožnje, s tim što je došlo do skraćenja pojedinih linija.

Apelovao je na pešake i posebno starije sugrađane da zbog leda na trotoarima budu oprezni, kao i na vozače da ne parkiraju ispod drveća koja su pod snegom.

Takođe je podsetio da je obaveza građana da očiste sneg do pet metara oko svojih zgrada i lokala.

Mladenović je rekao i da je tokom jučerašnjeg dana očišćeno 1.700 kilometara ulica prvog prioriteta i oko 400 kilometara drugog prioriteta.

„Praksa je u Beogradu, već nekoliko decenija da se sneg čisti i dok pada. To je težak posao, ali to radimo kako bi smo građanima omogućili što lakše funkcionisanje“, zaključio je Maldenović gostujući na Studiju B.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar