Visoke temperature neće potrajati, za par dana ponovo pljuskovi

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ od danas nam sledi nekoliko sunčanih dana u Beogradu i Novom Sadu, ali već od petka prognozirani su popodnevni pljuskovi i grmljavina u ovim gradovima, a već za četvrtak takvo vreme prognozirano je i za Kragujevac.

U Kragujevcu i Nišu, inače, postoji i danas mogućnost pojave pljuskova.

Međutim, kako kažu dežurni meteorolozi, još je rano da kažu da li će se za vikend ponoviti oluja kakvu smo mogli da vidimo prošle nedelje i koja je za kratko vreme uspela da podigne nivo bujičnih tokova, da potopi ulice, pa čak počupa drveće i delove zgrada.

– Ne isključujemo mogućnost ponovne pojave obilnih padavina. Ipak, još je rano da se prognozira kakvo će tačno biti vreme za vikend, ali je svakako očekivana promena vremena u petak – saopšteno je za Blic iz RHMZ.

Današnji i naredna dva dana u svakom slučaju će biti relativno topla, sa maksimalnim temperaturama od 27 do 29 stepeni, u Beogradu čak i do 30 u četvrtak.

Minimalne temperature variraće od 13 do 18 stepeni.

Nešto toplije biće u Nišu, gde se u sredu i četvrtak očekuje maksimalna temperatura oko 31 stepen.

Nestabilno vreme tokom cele nedelje biće na Zlatiboru, gde u narednim danima, uključujući i današnji, prognozirani popodnevni pljuskovi sa grmljavinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prognozavreme
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kako god bilo,mi u Beogradu smo nadrljali sa ovim vrucincinama tropskih razmera,kao „zuti“.Ovako velike tropske vrucine,krenule su jos od Aprila meseca.Mi smo svi nervozni,iscrpljeni,nesanica nas ubi u pojam.Sta smo to Bogu skrivili,pa nas ovako kaznjava.Plate mizerne,penzije bedne,posla nema,Vlast nam mesecima obecava „povisice“ plata a Zakon o umanjenju penzija…nikako da se stavi van snage.Samo obecanja,obecanja,sto narod kaze: „Obecanje,ludom radovanje“. Ko je bio pametan,pobegao je iz ove Srbije,ove „doline placa“,dok je jos moglo.