VOICE: Dramatičan pad gledanosti RTV-a u poslednjih godinu dana

Uporedna analiza gledanosti izbornog programa na Radio-televiziji Vojvodine pokazuje da su gledanost ali i poverenje gradjana u pokrajinski javni servis drastično manji nego u maju 2016, kada je imenovano novo rukovodstvo te medijske kuće, piše danas Vojvodjanski-istraživačko analitički centar (VOICE).

Kada je Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine (RTV) u maju prošle godine doneo odluku o smenivaju direktora programa Slobodana Arežine, „utvrdjeni pad gledanosti“ naveden je kao jedan od najvažnijih razloga za njegovu smenu.

Godinu dana posle imenovanja novog programskog rukovodstva gledanost programa RTV-a, a naročito informativnih sadržaja, višestruko je manja u odnosu na period kada je program uredjivao urednički tim na čelu sa Slobodanom Arežinom, pokazuju podaci do kojih je došao VOICE (www.voice.org.rs).

Reč je o podacima iz uporedne analize gledanosti informativnog programa koju meri istraživačka agencija AGB Nielsen Media Research na dan održavanja parlamentarnih izbora 24. aprila prošle godine i predsedničkih izbora  2. aprila ove godine, a u koje je VOICE imao uvid.

Direktor informativnog programa Budimir Marković, v. d. direktorka programa Slavica Subotić Braun, kao i v. d. glavna i odgovorna urednica informativnog programa Nada Kalkan nisu odgovorili na pitanja VOICE-a u vezi sa drastičnim padom gledanosti vojvodjanskog javnog servisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar