Vojni sindikat: Pripadnici VS nisu dobili subvencije za stambene kredite

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je više desetina profesionalnih pripadnika Vojske Srbije ukazalo da nisu dobili subvencije za stambene kredite koje su im nadležni u Ministarstvu odbrane obećali za oktobar.

„Od tog obećanja kako stoje stvari nema ništa, a mesec je na izmaku“, naveli su iz Vojnog sindikata Srbije.

Više od 100 profesionalnih pripadnika naše vojske apliciralo je za stambene kredite, a kako su ocenili iz Vojnog sindikata, učinili su to zato što im je rečeno da će novčana sredstva za ovu namenu biti odobrena u oktobru.

„Sada su se ti ljudi našli na tankom ledu jer kako nezvanično saznajemo ministarstvo nadležno za gradjevinu na čijem je čelu ministarka Mihajlović (Zorana), nije saglasno da se novac za tu svrhu odobri“, naveli su iz Vojnog sindikata.

Prema navodima tog sindikata veliki broj profesionalnih vojnika koji su aplicirali za kredite dao je kapare za stanove, „koje će im zbog ličnih prepiranja ministara očigledno propasti“.

Kako su ocenili, „pojedini ministri u Vladi očigledno svoje lične interese i sukobe stavljaju iznad svojih obaveza, zakona i odgovornosti“, zbog čega su apelovali na premijerku Anu Branabić da reaguje i preuzme mere da se prevazidje ovaj problem.

„Zbog navedenog licitiranje sa subvencijama i držanje zaposlenih u vojsci u kostantnom stresu dok pokušavaju da reše stambeno pitanje, predstavlja direktno ponižavanje i maltretiranje“, poručili su iz sindikata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar