Vozač autobusa prijavio se sam policiji i otkrio zbog čega je vozio tako pomahnitalo (video)

Snimak koji se munjevito proteklih dana širio po društvenim mrežama, a na kom se vidi se kako vozilo ATP na raskrsnici obilazi ostrvo i prelazi u drugu traku, izazvao je veliku buru u javnosti.

Opasnu situaciju mobilnim telefonom snimio je vozač automobila, koji se nalazio iza autobusa. Prvo je zabeleženo uobičajeno čekanje vozila na semaforu, da bi u sledećem trenutku, iznenada, autobus skrenuo levo. Zaobilazeći saobraćajno ostrvo, vozač autobusa usmerio se u traku namenjenu četvorotočkašima iz suprotnog smera. Povrh svega, sve se to odigralo u trenutku prolaska dva šlepera!

Kako prenose domaći mediji, vozač autobusa danas se sam prijavio policiji, a njegova izjava data nadležnim organima čeka sudsko procesuiranje.

– Vozač se sam javio neposrednom nadređenom nakon što je video snimak u medijima, i jutros u osam sati u Policijskoj upravi Pančevo dao je izjavu, koja je prosleđena sudiji. Sada se čeka procesuiranje – rekao je za „Blic“ Bojan Bojanić, direktor ATP-a.

Tačan datum nastanka snimka njemu nije poznat, ali ovaj prekršaj zabeležen je tokom prethodne nedelje.

Bojanić dodaje da je pomenuti vozač stariji, porodičan čovek, iskusan vozač, da je u ATP-u od 2012. godine, te da od tada nije imao nijednu povredu na radu, niti ima saobraćajnih prekršaja, i veoma je potresen zbog svega.

Vozač je, prema pisanju medija, objasnio da je morao da napravi niz saobraćajnih prekršaja ne bi li pomogao putnici kojoj je pozlilo.

– Profesionalni sam vozač već 30 godina, nisam klinac, neodgovoran, ni bahat. Ne mogu da dođem sebi. Najteže mi bude kad vidim naslove da sam bahat, a sve sam ovo uradio da bih pomogao drugome – rekao je vozač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobusvozac
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Katastrofa! Da spasi jedan život, ugrozi pet života!? Tačno se zna kako i šta treba vozač autobusa da radi u slučaju putnika i saobraćaja!! Ovaj „ISKUSNI“ očigledno to nije znao? NE GINE MU ODUZIMANJE VOZAČKE!

  • milovan

    Moze on biti vozac 100 godina.Ali zbog ovoga je netko mogao poginuti.Dozvola se mora oduzeti i velika novcana kazna.Pa ovo je za oduzimanje dozivotno i na pregled kod doktora za te stvari. Nema tu izgovara.Da bi nekome pomogao ti ugrozis trideset drugih.Nepije vodu. I na kraju.Propisi su da se postuju,a ne o slucaja do slucaja.Kod nas je tako uvek bilo.Pomoc prijatelja i zato nam tako je.

  • AA ( americki alah)

    glupo piskaralo, nije bilo tvojih bisera jedno vreme, i ponadao sam se, ali avaj. Glupost ne zna za granice. Bahata voznja??? Sprecio je vecu saobracajnu guzvu svojim postupkom, i to je opravdano, a ti glupo piskaralo, nadji nesto pametnije da objavis. Ako si sposoban,a, ako nisi, odi negde i ujedi kera, to je stari otrcani fazon, ali mozda tebi upali.